ESZME Fesztivál májusban

Május 1. és 4. között tagtársulataink előadásait láthatjátok a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében, a Margitszigeten megnyíló új színházi térben, a Kristályban.

Az Európai Szabadúszó Művészek Egyesülete (ESZME) 2006 óta működik hivatalos formában. Tagjaink egyéni alkotók és társulatok. Célunk az, hogy a szabadúszó művészeket és a társulatokat, kiemelten a fiatal, pályájuk elején álló alkotókat segítsük abban, hogy a működésükhöz elengedhetetlen források a rendelkezésükre álljanak. A pályázatokban rejlő lehetőségek kiaknázásával az ESZME, mint ernyőszervezet, egyszerre működik produkciós és inkubációs házként, így a tagok a következő előadások készítésére fordíthassák energiáikat.

Az alapítók között voltak képzőművészek és bábosok, az összművészeti fókusz és a próza, báb, zene, képzőművészet, mozgás műfaji határterületein létrejövő, innovatív alkotások elősegítése továbbra is megmaradt. Az ESZME Fesztivál előadásaiban ez a sokszínűség és kísérletező kedv mutatkozik meg.

Az ESZME Fesztiválon kiemelt helyen szerepelnek a fiatal közönségnek szánt előadások. A gyerekeket a Felhővadászat, a Sárkányölő Sebestyén (KL Színház–Magamura Alkotóműhely) és a Tintaló Cirkusz interaktív családi programja várja május 1-jén. Camille Saint-Saëns: Az állatok farsangja című művére készített óvodásoknak és kisiskolásoknak Bartha Kata zenés bábelőadást, amely május 3-án látható. A középiskolás nézőkre számítunk a Babits Mihály: Jónás könyve című elbeszélő költeményéből készült Jónások (rendező: Bereczki Csilla) előadásán május 2-án.

Látható a fesztiválon A kisgömböc (KL Színház–Magamura Alkotóműhely, rendező: Markó Róbert), a MOST Feszten, a Thealteren és a jelentős hazai bábfesztiválokon komoly elismeréseket aratott Alaine – Ideje a meghalásnak (KL Színház, rendező: Ladányi Andrea), valamint a Szentendrei Teátrummal és a Szkénével együttműködésben készült Csend-etűdök (rendező: Szokol Judit). A NARRATÍVA egy Pass Andrea-rendezéssel, A Jelentéktelennel vesz részt.

A fesztiválra időzítjük a MOST 2.0 bemutatóját (alkotók: Csató Kata, Romankovics Edit), és installációval mutatkoznak be a Visegrádi Alap támogatásával megrendezett Let’s Learn About Scenography! nyári szcenikai workshopunk résztvevői.

Fodor Orsolya a Freeszfe Egyesülettel és az ESZME-vel hozta létre az Orlando című helyspecifikus előadást, amelyből film készült. Ezt május 4-én láthatják az érdeklődők.

Részletes program itt található, a jegyvásárlás hamarosan indul!

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s