A macskaherceg kilencedik élete

A Manna Produkció és az ESZME közös előadása.

Van egy város a Duna partján, egy város, amit úgy hívnak, Budapest. Ebben a városban él a Macskaherceg, aki éjjelente ezüstszürke kandúr alakjában járja a háztetőket, beles a lányok ablakán, és pihe-puha álmot dorombol a szívükbe. Aztán egy nap találkozik Alinkával, a tavasztündérrel. A Macskaherceg beleszeret a lányba, és úgy dönt, hogy feleségül veszi. A házasság azonban áldozattal jár: a Macskahercegnek búcsút kell intenie korábbi életmódjának, hogy mindenestül Alinkáé lehessen. Boldogságuk egy ideig felhőtlen, ám a tavasz közeledtével Alinka egyre elfoglaltabb, a Macskaherceget pedig csalogatják a rég nem látott háztetők…

Író: Gimesi Dóra

Bábszínpadra alkalmazta: Nagy Orsolya

Zeneszerző: Tarr Bernadett e.h.

Tervező: Michac Gábor

Koreográfus: Hegymegi Máté

Rendező: Szenteczki Zita e.h.

Játsszák: Dér Zsolt e.h., Főglein Fruzsina e.h., Georgita Máté Dezső e.h., Kovács Domokos e.h., Nyakó Júlia, Pájer Alma Virág e.h.

“Sóvárgás, forró vágy tölti el a szívet, de ha végre elnyertük azt, amiért ezernyi gonddal-bajjal küzdöttünk meg, ez a vágy hamarosan halálos-hideg közönnyé dermed, s mint ócska játékszert, hajítjuk el megszerzett javainkat. És alighogy ezt tettük, keserűen megbánjuk hebehurgya cselekedetünket, újra küszködünk, s életünk vágy és undor közt, így telik el. A macska már csak ilyen… Igen, ismétlem, ilyen a macska, és nem más, és a macskaszív nagyon ingatag.” (E.T.A. Hoffmann: Murr Kandúr életszemlélete)