Tóth Eszter

Képzőművész.

1981-ben született Csongrádon. A szegedi Tömörkény István Művészeti Szakközépiskolában kerámia szakon, az Óbudai Képzőművészeti Szakközépiskolában festő szakon szerzett képesítést, 2009-ben a Magyar Képzőművészeti Egyetem intermédia szakán diplomázott.

Az ESZME alapító tagja.

Első munkáját 1996-ban a szentendrei Vajda Lajos Stúdió Galériában állították ki, művei azóta több mint ötven csoportos kiállításon vettek részt. Alkotásai közgyűjteményekben is láthatók, többek között Szegeden, Szentendrén és Sepsiszentgyörgyön.

Egyéni kiállításainak otthont adott a Csongrádi Művelődési Központ (2004), a szentendrei Vajda Lajos Stúdió Galéria (2010), a budapesti Stúdió K színház (2012), valamint az egri Kis Zsinagóga Kortárs Művészeti Kiállítótér (2013).

Díszlet-, jelmez- és bábtervezőként is tevékenykedik, rendszerint Csató Kata rendezővel együttműködve. Dolgozott többek között a győri Vaskakas, a szombathelyi Mesebolt és a miskolci Csodamalom Bábszínházban, valamint a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház bábtagozatán.